Modele te ndryshme shkronja sh

Me kalimin e muajve levizja u zbeh dhe bashke me te Edhe efektiviteti i Tyre po Binte Duke i dhene perparesi letrave anonime si Mjet me efikas dhe nga Vete vlerat arkivale qe anonimja kishte. PRA, si te thuash shfrytezonte befasine ndaj individudit. Ne Fakt u krijua pershtypja se levizja u sfumua nga Vete udheheqja e lArte. Studiuesit e revolucionit kulturor në kinë janě zakonisht të mendimit se maoja i DHA përparësi Dazibao-s si arme në luftën politike, ngaqë ai kishte krijuar bindjen se mediat zyrtare, particulier gazetat e përditshme dhe radioja, Ishin Nën kontrollin e rivalëve të TIJ politikë. (Shih David Jim-tat Poon, “Tatzepao: son histoire et de l`importance comme un moyen de communication”, në Popular Media en Chine, Honolulu, Université de Hawaii Press, 1978, f. 193). Kaq shumë u entuziazmua Maoja nga Dazibao-ja e 25 Majit, sa u UL dhe shkroi Edhe vetë një të tillë, me titullin “të hedhim në erë shtabet e kapitalizmit”, e CILA u afishua pastaj në një lagje të Pekinit (Zhong Nanhai, të ngjashme me “bllokun” në Tiranë). Dazibao-ja e MAOS e nxiti më tej zellin revolucionar dhe ofroi shembullin Model për përdorimin e Dazibao-s si arme të fuqishme kundër armiqve të klasës. Tri ditë pas afishimit të SAJ, plenumi i 11-të i Komitetit Qendror të PKK miratoi një proklamatë të njohur si “gjashtëmbëdhjetë direktivat”, nga të cilat e katërta thoshte: si rregull, Fletcher-rrufetë shkruheshin me dorë, PA prétentieux kaligrafike; ndonjëherë shoqëroheshin me karikatura rudimentare. Natyra crudo e Empíë-rrufesë Ishte pjesë e mesazhit, meqë IA përforconte autenticitetin; një Fletcher-rrufe e shkruar nga një disenjator, ose e printuar në shtypshkronjë, do ta humbte vetvetiu efektin, për t`u shndërruar në pllakat ose diçka tjetër të krijuar profesionalisht. Megjithatë, për shkak të natyrës së Vet publike, Fletcher-rrufeja është vështirë të kontrollohet; ndonjëherë njerëzit i merrnin literalisht ftesat e Hoxhës dhe shkruanin vërtet “PA frikë dhe me Shkronja të mëdha”, Duke u krijuar probleme organizatave të Partisë, ose Duke goditur Aty ku NUK duhej. Dhe JO Vetëm.

JO rrallë Fletcher-rrufeja bashkërendohej me veprime të Tjera të dhunshme kundër personit: fillohej me një denoncim Publik, pastaj çështjen e merrnin në doré organet e SIGURIMIT. Prandaj njerëzit i druheshin AQ shumë Fletcher-rrufesë. Nga Ana tjeter eshte me shume interes-qofte Edhe psikologjik-PSE flete-rrufeja NUK PATI ATE peshe ne jeten Shqiptare dhe ne vendosjen e kontrollit, sa Letra anonime? E kam fjalen, JO per gjemime politike, te cilat shume mire Jane arritur Edhe me Letrat e Hapura te shkruajtura nga kolektivi, por per ATE ankth dhe Frike qe te rrethon nga ideja se kushdo Mund te te haje koken vetem PSE eshte ne gjendje te shkruaje nje pacavure qe neper te i a del te konformohet me koniunkturen e momentit? Edhe dokumentet per Mehmet shehun, te dorezuara ne ambasaden Tone ne vjene, me erresiren QE i mbulon dhe perdorimin cinik, ne te vertete vijne ne kuadrin e shqyrtimit Historik te ngjarjes se 1981 vetem ne sortieDans e nje letre anonime.